Finansiering Bröllop

Finansiering

Bröllopsfesten kan vara den fest som du lägger mest pengar på av alla fester i livet. Det är viktigt att innan planeringen göra en kalkyl över vad det ska få kosta. En fördel är om man i god tid innan har haft möjlighet att spara ihop åtminstone en del av summan. Man kan ju också välja att ta ut en kuvertavgift av gästerna eller få hjälp med finansieringen från föräldrar.
Naturligtvis kan man låna en del av summan, men man ska tänka på att till skillnad när man tar lån till en bil eller ett hus så är så finns inga tillgångar kvar efter festen. För att få bättre lånevillkor kan det vara bra att använda bil eller hus som säkerhet för lånet om man äger det, och inte har belånat dem fullt ut.
Det går dock att hålla nere kostnaderna utan att få en spartansk fest. Bra tips är att låta vänner stå för underhållning, planering och kanske t.o.m. servering eller matlagning för att spara pengar. Man kan också göra egna inbjudningskort och dekorationer vilket kan bli både personligt vackert och billigt. Om man har haft eget boende länge och har vad som behövs kan man ju också be om pengar istället för presenter. Tänk igenom vad du har för möjligheter att minska utgifterna för att slippa behöva betala tillbaka stora lån långt efter att festen har varit.